Crisis bij Club Brugge: Philippe Clement heeft plots gigantisch probleem

Crisis bij Club Brugge: Philippe Clement heeft plots gigantisch probleem
Dinsdag 11 mei 2021 - 15:30   I   door Redactie

Er hangt een crisissfeer rond het Belfius Basecamp in Westkapelle. Na de compleet gemiste start in play-off 1 moet Club Brugge zich zien te herpakken. Al is dat niet vanzelfsprekend…

Trainer Philippe Clement liet vlak na afloop van de met 3-0 verloren topper tegen KRC Genk al optekenen dat hij mogelijk wissels gaat doorvoeren in zijn elftal. Clement wou op training een reactie zien van zijn spelers. Op basis daarvan zou hij knopen gaan doorhakken.

(Lees verder onder de afbeelding)

Extra pushen

Alleen heeft Clement één groot probleem als hij enkele sterkhouders aan de kant wil schuiven. “Ik vind dat op de bank eigenlijk alleen maar mannen zitten die eerder al ontgoocheld hebben”, aldus analist Gert Verheyen bij Eleven Sports. “Ik zou niet te veel in die groep van bankzitters gaan graaien.”

“Maar goed, Clement wilde de jongens die tegen Genk hebben gespeeld natuurlijk een beetje extra pushen met zijn uitspraken. Het is ook belangrijk om de groep samen te houden. De neuzen moeten in dezelfde richting wijzen”, besluit Verheyen.

Dat er op de bank van Club Brugge weinig spelers zitten die in staat zijn om één van de huidige basisspelers uit de ploeg te spelen, is een ferm understatement. Spelers als Tahith Chong, David Okereke en Youssouph Badji ontgoochelden al meer dan één keer dit seizoen.

De voorbije weken weigerde Clement steevast om van bij de start van een wedstrijd terug te grijpen naar het drietal, komt daar tegen Antwerp toch verandering in? Chong, Okereke en Badji zullen hopen van wel. Maar het blijft afwachten.

Vertrek van Diatta laat zich voelen

Wat Clement ook beslist, bij Club Brugge zullen ze het zich ongetwijfeld al beklaagd hebben dat ze in januari iemand als Krépin Diatta hebben kwijtgespeeld en geen waardige vervanger hebben aangetrokken. Er zijn simpelweg te weinig alternatieven op een moment dat sterkhouders het laten afweten.

Poll: Vind jij dat Club Brugge in januari goede inkomende transfers heeft gerealiseerd?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024