Antwerp krijgt gelijk, goal Mbokani onterecht afgekeurd: "Bestolen door de VAR"

Antwerp krijgt gelijk, goal Mbokani onterecht afgekeurd:
Zondag 09 mei 2021 - 22:00   I   door Redactie

Wees maar zeker dat er de komende dagen nog heel wat gezegd en geschreven zal worden over de twee afgekeurde goals van Mbokani in Anderlecht-Antwerp (2-2). Al dan niet buitenspel koste de bezoekers wellicht de winst.

Tot twee keer toe bracht Mbokani Antwerp op 1-2, maar telkens werd het doelpunt afgekeurd voor nipt buitenspel na tussenkomst van de VAR. Uiteindelijk scoorde de spits toch nog op strafschop, maar in de slotseconden maakte Anderlecht gelijk.

Niet alleen bij Antwerp waren ze woest dat die paar millimeters het verschil maakten en de kijkers werden al helemaal gek omdat de lijnen op televisie helemaal niet recht getrokken leken.

Maar volgens ex-scheidsrechter Tim Pots had de VAR niet eens mogen tussenkomen. "Er wordt óp het veld niet gevlagd, niet gefloten, ook niet na het doelpunt. Waarop de VAR die beslissing overrulede", legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Giswerk

"Dat moet betekenen dat ze zeker van hun stuk waren, dat er sprake was van een ontegensprekelijk foute beslissing. Wel, dat was hier hoegenaamd niet het geval. De lijn die het VAR-busje trekt, ligt aan de voeten van de laatste verdediger en dan is het soms giswerk."

Pots besluit: "Op basis van de lijn die we hier zagen, aan de voeten van Miyoshi, mag de VAR de - misschien wel juiste - beslissing op het veld niét overrulen. Het was geen clear error."

Bestolen

Daarmee krijgen de vele kijkers die op sociale media protesteerden en beweerden dat Antwerp bestolen werd gelijk. De discussie zal er alleen maar feller om worden en de VAR komt nog maar eens in een heel slecht daglicht te staan.

Poll: Vind jij dat Antwerp bestolen is?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024