Marc Degryse ziet één grote flop bij Club Brugge: “Hij was onzichtbaar” 

Marc Degryse ziet één grote flop bij Club Brugge: “Hij was onzichtbaar” 
Zaterdag 08 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

“Club Brugge staat nu voor een belangrijke mentale test.” Het is de conclusie van analist Marc Degryse. Hij vindt dat Club Brugge - al máánden titelkandidaat nummer 1 - het nu maar eens moet laten zien.

“Na het gelijkspel tegen Anderlecht had ik het gevoel dat Club Brugge te pakken was, en blijkbaar hadden ze bij Genk datzelfde gevoel”, steekt Degryse in Het Laatste Nieuws van wal. “Je zag gisteren al tijdens de eerste helft dat de Limburgers met open vizier voor de volle buit gingen.”

“Met name Arteaga maakte een grote indruk op mij door de manier waarop hij samen met Bongonda op die linkerflank voortdurend Mata in moeilijkheden bracht. Mata werd daarbij zeker niet geholpen door Noa Lang, die een paar keer zijn verdedigende opdracht vergat."

Zenuwen onder druk

"Club staat nu voor een belangrijke mentale test. In de dubbele confrontatie met Antwerp moet het team van Philippe Clement zich dringend zien te herpakken”, benadrukt Degryse. “John van den Brom gaf aan dat hij Club wilde aan het twijfelen brengen, en nu de voorsprong tot vijf punten is teruggebracht mag duidelijk zijn dat de zenuwen in Brugge onder druk staan.”

Degryse heeft pikt er ook Hans Vanaken en Ruud Vormer nog uit. Die twee zag hij afglijden naar een onacceptabel niveau. “Dat de zenuwen onder druk staan, zag je al aan de frustratie gisteren in Genk bij Vanaken, samen met een na rust onzichtbare Vormer. Op de Bosuil moet het hart van de ploeg straks toch feller kloppen, hoor."

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024