Anderlecht slaat serieuze slag en is Ajax te snel af op transfermarkt

Anderlecht slaat serieuze slag en is Ajax te snel af op transfermarkt
Donderdag 06 mei 2021 - 21:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht timmert aan de weg naar boven, en dat met beperkte financiële middelen. Het maakt dat paars-wit meer dan ooit inzet op de ontwikkeling van zijn eigen jeugdspelers.

Nadat RSCA woensdag al de deal met Julien Duranville (15) officialiseerde, maakte het nauwelijks een dag later bekend dat Ethan Butera (15) zijn krabbel heeft gezet onder een eerste professionele overeenkomst. Butera, de zoon van gewezen RWDM-speler Jonathan Butera, tekende tot medio 2024. 

In de voorbije maanden probeerden onder meer Ajax, Juventus en Atalanta de getalenteerde Butera weg te plukken bij Anderlecht. Zonder succes, want het jeugdproduct wil doorbreken in het eerste elftal van paars-wit.

Bij Anderlecht zijn ze in hun nopjes dat Butera heeft getekend. “Ethan is een linksvoetige verdediger die ook op het middenveld zijn mannetje kan staan”, zegt Jean Kindermans, directeur van de RSCA Belfius Academy.

Natuurlijke leider

“Hij is een natuurlijke leider, vaak een rots in de branding, die met veel durf en flair infiltreert en graag initiatief neemt. Een Brusselse temperamentvolle ket met een uitstekende linkervoet die een mooie toekomst heeft bij onze club", besluit Kindermans.

Poll: Denk jij dat Butera zal doorbreken bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax  I  Juventus  I  Atalanta

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024