Filip Joos doet opvallende onthulling over Extra Time: “Ik was daar écht tegen”

Filip Joos doet opvallende onthulling over Extra Time: “Ik was daar écht tegen”
Donderdag 06 mei 2021 - 15:00   I   door Redactie

Extra Time is ondertussen een vaste waarde geworden in het Belgische voetballandschap. Filip Joos zit wekelijks aan tafel bij Frank Raes en de andere analisten, maar aanvankelijk was hij niet gewonnen voor het idee om het programma zijn huidige naam te geven.

Joos maakt deel uit van het panel dat in de nieuwe podcast ’90 Minutes’ zit. Door de (Engelse) naam van de podcast, ging de bal aan het rollen. In Extra Time klaagde Joos over de Engelse naam van de podcast. “Ik zat daar en ik moest dan zeggen dat ik in een nieuwe podcast zit… Tja”, aldus Joos.

“Ik dacht 'Ik zorg meteen voor wat controverse door het over die naam te hebben'. Zo werkt dat, hé”, lacht Joos in 90 Minutes. “Weet je, ik kom uit een tijd dat alles Italiaans moest zijn. Iedere schoenenwinkel. En nu is alles Engels.”

"Ik ben er vet mee"

“Dat Extra Time ook een Engelse naam is? Dat klopt, ja. Maar daar was ik tegen”, onthult Joos. “Maar oké, ondertussen zit ik er wel al tien jaar in. Ik ben er dus vet mee”, lacht hij. “Hoe ik het programma wilde noemen? Dat weet ik niet meer. ’Niet Te Wissen’, was bijvoorbeeld een naam die helemaal uit mijn koker kwam.”

“Een sportarchiefprogramma ‘Niet Te Wissen’. Toen ik de eerste keer met die naam op de proppen kwam, zag ik Frank (Raes, nvdr.) zo  kijken van ‘Wat een flauwe woordspeling is dat’”, besluit Joos met een leuke anekdote.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Extra Time

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024