Dit zeggen buitenlandse media na Chelsea-Real over Hazard en Courtois

Dit zeggen buitenlandse media na Chelsea-Real over Hazard en Courtois
Donderdag 06 mei 2021 - 09:00   I   door Redactie

Real Madrid is er woensdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Champions League. Op het veld van Chelsea ging de Madrileense grootmacht roemloos onderuit met 2-0. Wat zeggen de buitenlandse media over de aftocht van Thibaut Courtois en Eden Hazard?

The Telegraph deed tijdens en na Chelsea-Real Madrid een pijnlijke vaststelling over Hazard. "Wat is er met hem gebeurd? Chelsea heeft Hazard een pijnlijke herinnering gegeven dat het gras niet altijd groener is aan de overkant. Dit was niet de oude Hazard, maar een verouderde wiens lichtvoetigheid verdwenen is door de vele blessures in Spanje."

Ook The Independent zag dat Hazard niet kon brengen wat er van hem werd verwacht. "Niet fit, niet scherp, niet betrokken en niet gevaarlijk", klinkt het kort en bondig over Hazard, die een 5 op 10 krijgt. Courtois krijgt wél lof van The Independent: "Hij werd een paar keer blootgesteld aan de aanvallers van Chelsea, maar verrichtte een cruciale redding op het uur en nog eentje enkele minuten later tegenover Kante."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Courtois aan zijn lot overgelaten"

"Hazard worstelde bij zijn terugkeer naar Stamford Bridge, terwijl de nieuwe generatie aanvallers van Chelsea schitterde", constateert The Daily Mail. "Zijn ploegmaats dachten zelfs 2 keer na voor ze Hazard de bal toespeelden. Hij was niet op zijn scherpst. Hazard is 30, speelde niet regelmatig en vond nooit zijn ritme."

Bij The Guardian krijgt Hazard amper 3 op 10. "Het ontbrak hem aan vertrouwen en fitheid bij zijn terugkeer op Stamford Brigde. Slechts één actie leverde bijna een doelpunt op", klinkt het kritisch. Courtois kreeg 7 op 10. “Je kan hem moeilijk iets verwijten. Hij werd te vaak aan zijn lot overgelaten tegen zijn oude club.”

"Een triest spook"

“Een triest spook”, maakt statistiekenwebsite Squawka er zelfs van. Hazard krijgt er 4 op 10. Ook de Madrileense fanwebsite Managing Madrid geeft Hazard een 4. “Hazard stond verrassend in de basis, maar bracht weinig tegen zijn ex-club. De gok van Zidane bracht niets op. Hazard klikt nog altijd niet met de stijl van Real.”

TAGS  I  Chelsea  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  KRC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024