Bart Verhaeghe wijst op probleem en doet verrassende smeekbede: "Het is op"

Bart Verhaeghe wijst op probleem en doet verrassende smeekbede:
Woensdag 05 mei 2021 - 21:00   I   door Redactie

Zoveel komt Bart Verhaeghe niet in het nieuws, maar als hij het doet is het altijd om of groot nieuws te verkondigen of om een statement te maken. Woensdagavond was het het laatste.

Samen met de Stad Brugge organiseerde Club Brugge een webinar waarbij zowel Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe als Brugs burgemeester Dirk De fauw vragen beantwoorden over het nieuwe stadion dat Club Brugge wil zetten vlak naast het huidige.

Daarbij hield Verhaeghe volgens Het Laatste Nieuws een stevig pleidooi om het Jan Breydelstadion zo snel mogelijk te verlaten: “Het is op. Het is versleten. Bovenal is het dermate gevaarlijk om er nog wedstrijden in te spelen. We zijn daar op attent gemaakt door de eigenaar Stad Brugge én door de federale regering."

De smeekbede was bedoeld om de buurtbewoners voor zich te winnen. Een moeilijke zaak, want enkelen dienden al klacht in. Terwijl het openbaar onderzoek nog loopt heeft blauw-zwart opnieuw aanpassingen gedaan om het stadiondossier alsnog goedgekeurd te krijgen.

Cercle Brugge

"Hopelijk zullen de gedane aanpassingen voldoende zijn", noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van De fauw. Er kan immers nog tot 16 mei klacht ingediend worden tegen de door Club Brugge begin maart ingediende bouwplannen. 

De krant meent ook dat het aannemelijk is dat ook Cercle Brugge, voor wie er nog geen concreet, goedgekeurd alternatief is, klacht zal indienen.

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024