Kompany krijgt zijn zin, Anderlecht wekt verbazing met toptransfer

Kompany krijgt zijn zin, Anderlecht wekt verbazing met toptransfer
Dinsdag 04 mei 2021 - 19:00   I   door Redactie

De invloed van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht is niet te onderschatten. De aanwezigheid van Vince the Prince zorgt ervoor dat RSCA, ondanks de budgettaire limieten, fors kan uitpakken.

Met de komst van Robin Veldman (35) heeft Anderlecht een kleine stunt gerealiseerd. Kompany wilde een klepper en kreeg zijn zin. "Toptransfer op Anderlecht", schrijft Het Laatste Nieuws. "Paars-wit heeft één van de meest beloftevolle coaches van het Nederlandse voetbal aangeworven. Robin Veldman gaat volgend seizoen de beloften trainen."

Ajax wilde hem niet kwijt

"Op Neerpede viel maanden aan een stuk te horen dat de lat erg hoog lag, en nu blijkt dat Anderlecht effectief niet de eerste de beste heeft aangetrokken", gaat de krant verder. "Robin Veldman komt immers de jeugdwerking van de recordkampioen versterken."

"Veldman staat bekend als één van de meest beloftevolle coaches van Nederland. De voorbije vier jaar was hij actief op De Toekomst, het hoog aangeschreven jeugdcomplex van Ajax, voordien werkte hij elf jaar bij Heerenveen. Ajax wilde Veldman graag houden, maar de Fries, die qua talentontwikkeling goeie referenties heeft, gaf de voorkeur aan een avontuur in België", benadrukt Het Laatste Nieuws.

Doorstroming verder optimaliseren

Bij Anderlecht zal Veldman de talenten moeten klaarstomen voor het grote werk bij het eerste elftal. "Het is een eer dat Robin Anderlecht als een volgende stap in zijn carrière ziet, wat aangeeft dat onze opleiding internationale waardering geniet", reageert sportief directeur Peter Verbeke.

"Zijn mooie parcours bij een voorbeeldclub als Ajax moet ons helpen naar een nog hoger niveau te gaan en de doorstroming nog verder te optimaliseren. Robin is jong en gepassioneerd", besluit Verbeke.

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024