Ophef rond topspeler Club Brugge: “Hij heeft last van het Deschacht-syndroom”

Ophef rond topspeler Club Brugge: “Hij heeft last van het Deschacht-syndroom”
Dinsdag 04 mei 2021 - 20:00   I   door Redactie

Er is in de voorbije dagen veel commotie ontstaan rond de beslissingen van Philippe Clement. De trainer van Club Brugge besliste tegen Anderlecht om Mats Rits op de bank te zetten ten koste van Odilon Kossounou. Een erg opmerkelijke beslissing.

“Als je dominant kunt spelen, is Rits volgens mij altijd de beste optie. Maar tegen Anderlecht kan ik wel begrip opbrengen voor de keuze voor Kossounou”, zegt Eric Van Meir in Het Nieuwsblad.

Van Meir heeft dus begrip voor de keuze van Clement. “Kossounou is toch net iets defensiever ingesteld, terwijl Rits geen verdedigende middenvelder pur sang is. In zo'n topmatch ben je soms op zoek naar wat extra duelkracht, wat extra kopkracht.”

(Lees verder onder de afbeelding)

"Rits verdient meer krediet"

Eddy Snelders verslikte zich toch in zijn koffie toen hij de opstelling van Club Brugge te zien kreeg. “Mats Rits heeft dit seizoen toch ook al laten zien dat hij zijn mannetje kan staan? Merkwaardig vond ik het. Rits heeft in de competitie én in Europa getoond dat hij een van de dragers van dit elftal is."

"Enkele weken geleden werd hij zelfs nog genoemd bij de Rode Duivels. Misschien dat hij de laatste wedstrijden iets minder was, maar dat vind ik nog geen reden om nu plots aan de kant geschoven te worden. Als je zo'n lange periode zo goed speelt, verdien je meer krediet.”

Deschacht-syndroom

"Rits heeft last van het Deschacht-syndroom", gaat Snelders verder. "Die moest bij Anderlecht ook telkens concurreren met nieuwe linksbacks om daarna te kunnen concluderen dat hij toch de beste was."

"Bij Club Brugge was Rits beter dan Nakamba, die uiteindelijk vertrokken is. Daarna hebben ze Balanta gehaald, van wie Rits het opnieuw gehaald heeft. En nu willen ze ook Kossounou nog eens proberen op zijn positie. Wat gaat het volgende zijn?”

Poll: Vind jij dat Rits altijd moet spelen bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024