'Yari Verschaeren vertrekt voor belachelijk bedrag bij Anderlecht'

'Yari Verschaeren vertrekt voor belachelijk bedrag bij Anderlecht'
Dinsdag 04 mei 2021 - 08:30   I   door Redactie

Yari Verschaeren (19) is tegenwoordig weer basisspeler bij RSC Anderlecht, maar dat wil niet zeggen dat de speler straks ook gaat bijtekenen. Integendeel. De onderhandelingen tussen club en speler zitten voorlopig muurvast.

Anderlecht en het kamp Verschaeren praten en onderhandelen al maanden over een contractverlenging. Paars-wit deed zijn goudhaantje ook een concreet voorstel, maar van een doorbraak - laat staan witte rook - is voorlopig geen sprake in dit dossier.

Verschaeren gaat niet in op aanbod

"We vroegen Yari, zijn ouders en zijn makelaar maanden geleden al om rond de tafel te zitten”, zegt sportief directeur Peter Verbeke in Het Nieuwsblad. “Zij kennen ons voorstel, maar voorlopig gaan ze niet in op dat aanbod. Ik zei Yari wel dat hij elk moment van de dag mijn bureau mag binnenstappen om te verlengen."

(Lees verder onder de afbeelding)

De tijd dringt

Dat de tijd begint te dringen voor RSCA, is duidelijk. Verschaeren gaat over enkele maanden zijn laatste contractjaar in en bovendien is de kans is reëel dat de speler straks in de EK-selectie van Roberto Martínez zit. Het maakt van Verschaeren plots een héél interessante speler.

Zoals de kaarten nu liggen, ziet het er naar uit dat Verschaeren straks gaat vertrekken bij Anderlecht. En niet bepaald voor de jackpot. De marktwaarde van de aanvallende middenvelder bedraagt 11 miljoen euro, maar dat bedrag zullen ze in Brussel niet opstrijken. Dat melden buitenlandse bronnen en wordt bevestigd in makelaarskringen.

Habbekrats

Met slechts één jaar contract meer te gaan, kunnen geïnteresseerde ploegen Verschaeren voor een veel lager bedrag oppikken. Een doemscenario lijkt zich zo te voltrekken voor Anderlecht. Het zal de beloftevolle Verschaeren voor een habbekrats zien vertrekken.

Poll: Begrijp jij dat Verschaeren niet wil bijtekenen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024