Ook Club Brugge opnieuw in de ban van corona: Vrees voor nieuw rampscenario

Ook Club Brugge opnieuw in de ban van corona: Vrees voor nieuw rampscenario
Maandag 03 mei 2021 - 22:00   I   door Redactie

Het leek allemaal ver verleden tijd, maar met de start van de play-offs is opeens ook corona weer heel dichtbij. Bij Anderlecht en na de topper van zondag dus per definitie ook bij Club Brugge.

Want bij Anderlecht werd afgelopen week Lucas Lissens uit de wedstrijdselectie gehouden omdat hij positief testte op corona. Meteen moest hij in quarantaine, maar bij paars-wit houden ze hun hart vast voor verdere besmettingen. 

Bij een eerste test bleken alvast geen andere spelers positief, maar La Dernière Heure signaleert dat die er misschien wel zitten aan te komen. In de eerste plaats omdat Lissens vorige week nog meespeelde in de oefenpartij op KV Oostende. 

Daar stond hij op het veld met tal van andere basisspelers, maar nog veel erger is dat ze met z'n allen de busreis heen en terug van Brussel naar de kust maakten. En bij Club Brugge werd al bewezen dat zo'n busreis (toen voor de afgelaste match in Charleroi) met een besmette speler een heuse coronacrisis kan veroorzaken. 

Alarmbellen

Terwijl ze bij paars-wit bang afwachten zijn ondertussen ook bij blauw-zwart al de alarmbellen afgegaan. Want als er één of meer Anderlecht-spelers positief waren tijdens de topper, bestaat dat de kans dat die ook hun tegenstander besmet hebben.

Zeker als je ziet hoe dicht spelers tijdens een match met elkaar in aanraking komen. En in Brugge zijn ze als de dood voor een nieuw rampscenario, omdat zij aan den lijve ondervonden hebben hoeveel impact een massale coronabesmetting kan veroorzaken, getuige de Europese en bekeruitschakeling.

Spannende dagen

Sowieso gaan beide clubs nu verder aan de lopende band testen, maar het worden wel nog spannende dagen. Want pas binnen een week of zo kan er zekerheid zijn dat er geen verdere positieve gevallen binnen de kern zijn. 

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024