Referee Department en Frank De Bleeckere met de grond gelijkmaakt: "Stop ermee!"

Referee Department en Frank De Bleeckere met de grond gelijkmaakt:
Maandag 03 mei 2021 - 16:00   I   door Redactie

Maandag, Referee Department-dag. Je zou er al eens mee kunnen lachen, maar helaas vinden heel wat voetballiefhebbers het allang niet grappig meer. En dat heeft een goede reden.

Omdat de mensen simpelweg niet meer kunnen volgen. Niet alleen wanneer er nu een (rode) kaart moet getrokken worden, maar ook wanneer de VAR nu moet tussenkomen en vooral als het Referee Department uitleg gaat geven. Zoals bij de fout van Josh Cullen op Bas Dost tijdens Club Brugge-Anderlecht

"Cullen is te laat om de bal te spelen en raakt de Club Brugge-speler op en boven de enkel met de studs. De scheidsrechter geeft een gele kaart voor een roekeloze overtreding. Het Professional Refereeing Department verwacht een rode kaart voor ernstig gemeen spel", wordt er uitgelegd.

So far, so good, maar daarna haken de meesten af. "Omdat er bij de fout geen hoge intensiteit (de hiel raakt de grond bij het maken van de fout) en buitensporige kracht aanwezig is, zijn niet alle criteria aanwezig voor een VAR-interventie en is de beslissing van de scheidsrechter geen “clear and obvious error."

De Bleeckere

Begrijpe wie begrijpe kan, maar alleszins niet de supporters en al evenmin de neutrale voetballiefhebber. Op sociale media was de kritiek dan ook niet meer te harden. En ook Frank De Bleeckere die op zijn gekende manier uitleg kwam geven, deelde zwaar in de brokken.

Poll: Kan jij nog volgen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024