Lukas Nmecha doet Anderlecht-supporters opschrikken: "Dat interesseert me niet"

Lukas Nmecha doet Anderlecht-supporters opschrikken:
Zondag 02 mei 2021 - 14:30   I   door Redactie

Zondagavond start op het veld van Club Brugge ook voor Anderlecht play-off 1. Als paars-wit zijn goede vorm van de voorbije maand kan doorzetten, ziet het er goed uit. Veel zal daarbij afhangen van Lukas Nmecha.

Want Anderlecht is dit seizoen zeer afhankelijk van Nmecha. Als enige aanvaller kon hij behoorlijk vlot de weg naar de netten vinden, maar ook als targetman heeft hij zich belangerijk getoond. Al krijgt ook hij soms kritiek.

"De spits is vaak de speler die applaus krijgt, maar ook kritiek", reageert Nmecha daarop bij Sporza. "Mensen zullen altijd praten, dat interesseert mij niet. Dat ik alleen penalty's scoor? Dat zijn ook goals. Als we in de play-offs nog vijf penalty's krijgen, neem ik ze heel graag allemaal."

En dan is er ook nog zijn toekomst. Waar een verlengd verblijf voor de huurling van Manchester City eerst onmogelijk leek, komen er nu toch steeds meer openingen. Vooral omdat de Engelse Duitser zelf ook graag zou blijven. Al stelt hij wel zijn voorwaarden.

Champions League

"Als we een Champions League-ticket pakken, wordt het iets waarschijnlijker dat ik blijf", stelt Nmecha. "En ik kijk ook wel naar wat andere spelers doen. Lokonga en El Hadj hebben bijvoorbeeld ook opties, maar als zij blijven, kan dat een invloed hebben op mijn beslissing."

Alvast de Anderlecht-supporters zullen hun hart even hebben horen overslaan bij die uitspraak. Want het al dan niet blijven van de publiekslieveling is voor hen al maanden een serieus item. Als hij ook effectief blijft zullen de vreugdekreten niet te tellen zijn.

Poll: Zal Anderlecht Champions League-voetbal halen volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024