Bas Dost spreekt vrijuit over de angst bij Club Brugge: "Dat is een drama!"

Bas Dost spreekt vrijuit over de angst bij Club Brugge:
Zaterdag 01 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge weten ze onderhand wel wat het is om een titel te winnen, al zijn er altijd nog een aantal nieuwkomers voor wie het een primeur zou zijn. Bas Dost bijvoorbeeld.

Want ook al is hij 31 en heeft hij al een hele rist clubs op zijn cv staan, échte topploegen zaten daar niet bij, waardoor hij nog geen enkele titelviering meegemaakt heeft. "Daarvoor ben ik naar Club Brugge gekomen", vertelt Dost in Sport/Voetbalmagazine. "Dat, én omdat ik nog eens Champions League wil spelen."

Al beseft hij als geen ander dat het niveau dan wel weer omhoog zal moeten. Bij blauw-zwart zijn ze van mening dat dat niveau vooral gedaald is door de corona-crisis die de hele club doormaakte en ook Dost is daarvan overtuigd.

"Een zware periode. Elke dag viel er wel iemand anders uit. Bovendien heel onze technische staf… dan kun je moeilijk werken. De mensen van het beloftenteam hebben dat uitstekend gedaan hoor, maar het is toch anders."

Chagrijnig wakker worden

"En elke dag waren er die coronatesten, waarbij je constant de angst voelde om de volgende te zijn", vervolgt hij in het weekblad. "Een drama! Die uitschakeling in beker en Europa League was nooit gebeurd zonder corona, daar ben ik van overtuigd."

"Ik baalde toen als een stekker, maar ik ben daar overheen gestapt. Het was pure overmacht", besluit hij. "Dan kan je elke ochtend chagrijnig wakker worden, maar daar heb je niets aan, terwijl we wel nog een landstitel voor het grijpen hebben. Pakken we die, dan mogen we toch spreken van een mooi seizoen."

Poll: Heeft de coronacris ervoor gezorgd dat Club uitgeschakeld is in de beker en Europa?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024