"Albert Sambi Lokonga vertrekt voor hoge transfersom bij Anderlecht”

Zaterdag 01 mei 2021 - 14:00   I   door Redactie

Albert Sambi Lokonga (21) schopte het bij RSC Anderlecht tot aanvoerder en werd ondertussen ook al opgeroepen voor de nationale ploeg. Een transfer naar het buitenland lijkt het logische gevolg. Al zeker om dat RSCA het geld goed kan gebruiken.

In een gesprek met Het Nieuwsblad steekt sportief directeur Peter Verbeke niet onder stoelen of banken dat de kans groot is dat Sambi Lokonga in de zomer zal vertrekken. “Sambi ligt hier nog vast tot 2023 en werd Rode Duivel. Mogelijk is dit het moment om hem te verkopen”, klinkt het duidelijk.

"We houden hem niet tegen"

“Als hij een club vindt en we kunnen ons vinden in de transferprijs, houden we hem niet tegen. De speler en zijn makelaar kennen de prijs. Het gaat niet om Doku-bedragen, maar het is wel een hoge som. We zien wel. Misschien speelt Sambi volgend seizoen toch nog Europees met Anderlecht”, voegt Verbeke er nog aan toe.

Anderlecht hoopt dat het om en bij de 20 miljoen euro kan vangen voor Sambi Lokonga. De vraag is of dat een realistisch bedrag is. De middenvelder speelde dit seizoen niet Europees met paars-wit en zoiets kan de marktwaarde van een speler doen kelderen.

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024