Dit zeggen buitenlandse media na PSG-Man City over Kevin De Bruyne

Dit zeggen buitenlandse media na PSG-Man City over Kevin De Bruyne
Donderdag 29 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Kevin De Bruyne en Manchester City hebben een belangrijke stap richting de finale van de Champions League gezet. Op het veld van Paris Saint-Germain werd met 1-2 gewonnen en in die zege had De Bruyne een belangrijk aandeel.

In de tweede helft zette De Bruyne zijn ploeg op weg naar een sterke comeback. De Rode Duivel zorgde voor de gelijkmaker en zag ploegmaat Riyad Mahrez de 1-2-eindstand op het scorebord trappen. De Bruyne werd tot Man van de Match verkozen en krijgt - niet onbegrijpelijk - veel lof.

Ware klasse

“Het was een alpha-dog performance van Kevin De Bruyne”, tekent Het Nieuwsblad op uit de bevindingen van The Guardian. “Hij was centraal, rechts, links, en ongeveer in elke positie op het voetbalveld. Pep Guardiola heeft de neiging om te diep na te denken voor en tijdens grote wedstrijden, maar deze keer herleidde hij alles tot de basis. Manchester City draaide de wedstrijd helemaal om dankzij De Bruyne, die zijn ware klasse toonde tegen PSG."

Ook The Mirror prijst De Bruyne. "Al zo vaak is hij de redder van Man City geweest op de belangrijke momenten, zeker onder Guardiola. De Belg was opnieuw de sleutel in zijn rol als valse negen. Hij bleef de defensie van PSG onder druk zetten en toonde dat er kansen zouden komen. Hij scoorde vervolgens de gelijkmaker, maar niet op een conventionele manier. De Bruyne gaf daarmee zijn team het vertrouwen om door te drukken."

Ook The Daily Mail merkt op dat De Bruyne nogmaals de grote redder van Manchester City werd. “Hij had het aanvakelijk lastig, maar in de tweede helft nam hij zijn ploeg bij de hand. Zo werd hij voor de zoveelste keer de redder van City op belangrijke momenten.” 

(Lees verder onder de afbeelding)

"Niet uit hetzelfde hout gesneden als de meeste spelers"

En zelfs in Frankrijk scoorde KDB punten. France Football en het altijd kritische L'Équipe gaven onze landgenoot een 7 op 10. “We hadden hem eerst een 6 gegeven, maar toen moesten we een punt toevoegen”, verduidelijkt France Football. “De Belg was de hoofdrolspeler in de opstand van Man City. Zijn tweede helft was op het niveau van een halve finale in de Champions League en hij scoorde een doelpunt met een vluchtschot dat iedereen passeerde."

"De eerste 45 minuten waren een beproeving voor De Bruyne, hij worstelde met zichzelf. Zelfs zijn defensieve bijdrages waren onvoldoende. Maar toen werd hij wakker... De Bruyne is dan ook niet uit hetzelfde hout gesneden als de meeste spelers. Na de pauze nam hij de partij in handen en liet hij ze niet meer los", besluit het Franse medium.

Poll: Ben jij onder de indruk van De Bruyne?

TAGS  I  PSG  I  Manchester City  I  voetbal

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024