Bart Verhaeghe en Club Brugge woedend na zware beschuldigingen

Bart Verhaeghe en Club Brugge woedend na zware beschuldigingen
Zondag 25 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

Succes wekt afgunst op. Dat is van alle tijden, maar nu Club Brugge de laatste jaren enorm hoge toppen scheert in de Jupiler Pro League toch nog iets meer. En soms moet blauw-zwart wel op de tong bijten.

Zoals afgelopen week toen Vincent Goemaere, de voorzitter van buur Cercle Brugge, zware taal sprak in het Play Sports-programma President. Hij had het over de manoeuvres om Waasland-Beveren te doen degraderen, maar ook over die om Club Brugge kampioen te maken.

“Op een gegeven moment was er vorig seizoen een discussie om de competitie stop te zetten. Er was veel getouwtrek. De ene wilde doorgaan, de andere niet. Dat was zeer moeilijk en niet fraai", aldus Goemaere. "Het feit dat Club Brugge, onze buur, de titel moest kopen… Ik vond dat ook niet normaal."

"Ja, ik zeg kopen", benadrukte Goemaere nog eens. “Op een gegeven moment is Club Brugge toch moeten tegemoetkomen aan de wensen van andere ploegen op vlak van solidariteit en gelden, om op die manier kampioen te kunnen worden. Dat Club Brugge de titel heeft gekocht? Ja, ik vind van wel."

Stadiondossier

Die beschuldigingen zijn nu zeer zwaar gevallen bij blauw-zwart, vooral bij voorzitter Bart Verhaeghe. De relatie met Cercle Brugge en ook met de nieuwe voorzitter Vincent Goemaere was al niet optimaal en dat is er nu dus niet op verbeterd.

Naar verluidt was Verhaeghe woest toen hij het programma zag en moest hij zich inhouden om niet te reageren. Maar uiteindelijk kon hij overtuigd worden, vooral in de wetenschap dat beide ploegen nog on speaking terms moeten blijven in het stadiondossier.

Poll: Moet Verhaeghe zich aantrekken van dergelijke beschuldigingen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024