“Club Brugge heeft de landstitel gekocht”

“Club Brugge heeft de landstitel gekocht”
Donderdag 22 april 2021 - 22:30   I   door Redactie

Club Brugge is de jongste jaren incontournable in de Jupiler Pro League. Vorig jaar domineerde blauw-zwart het seizoen en werd het na de stopzetting van de competitie tot kampioen uitgeroepen. Iets wat wringt bij Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere.

“Op een gegeven moment was er vorig seizoen een discussie om de competitie stop te zetten. Er was veel getouwtrek. De ene wilde doorgaan, de andere niet. Dat was zeer moeilijk en niet fraai”, vertelt Goemaere in het Play Sports-programma President. “Het was de bedoeling om Waasland-Beveren op te offeren en dat vond ik echt not done.”

“Sportief was er nog geen zekerheid. Het was nog altijd mogelijk dat Waasland-Beveren zich zou redden. Bovendien kwam je door corona in een situatie terecht waarbij je het voetbal moest zien te redden en niet zomaar snel een oplossing kon vinden.”

"Ik vond dat niet normaal"

“Het feit dat Club Brugge, onze buur, de titel moest kopen… Ik vond dat ook niet normaal. Ja, ik zeg kopen”, benadrukt Goemaere. “Op een gegeven moment is Club Brugge toch moeten tegemoetkomen aan de wensen van andere ploegen op vlak van solidariteit en gelden, om op die manier kampioen te kunnen worden. Dat Club Brugge de titel heeft gekocht? Ja, ik vind van wel.”

Poll: Vind jij dat Club Brugge vorig seizoen terecht kampioen is geworden?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  Antwerp  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024