Officieel: Coucke zorgt voor financieel mirakel, Anderlecht-fans door het dolle heen

Officieel: Coucke zorgt voor financieel mirakel, Anderlecht-fans door het dolle heen
Woensdag 21 april 2021 - 21:10   I   door Redactie

Dan toch! Amper een paar dagen na de miraculeuze plaatsing voor play-off 1 is er nu de miraculeuze financiële redding van Anderlecht. Met dank aan Marc Coucke en de aandeelhouders waarmee hij een akkoord trof.

Maandagavond stuurde Anderlecht een persbericht met uitstekend nieuws de wereld in. "De Raad van Bestuur van RSCA heeft vanavond unaniem de kapitaalverhoging goedgekeurd, die de club moet toelaten om opnieuw financieel gezond te worden", viel er te lezen op de website.

"Hoofdaandeelhouder Marc Coucke gaat een groot deel van zijn schulden omzetten en daarnaast komt er 25 miljoen vers kapitaal. De kapitaalverhoging zal bevestigd worden op de Algemene Vergadering van 29 juni. De huidige aandeelhouders sluiten niet uit dat er bij deze operatie ook nieuw kapitaal wordt aangetrokken."

"De kapitaalverhoging moet het management van RSCA toelaten om de weg terug naar de top voort te zetten. De Raad van Bestuur steunt unaniem het businessplan dat vanavond door het management werd voorgelegd."

"Mooie nieuwe toekomst"

"De Raad van Bestuur wil uitdrukkelijk alle fans en sponsors bedanken die in de moeilijke omstandigheden van de voorbije twee jaar keihard achter de club zijn blijven staan, en is ervan overtuigd dat het behalen van de Champions' play-offs de start zal betekenen van een mooie, nieuwe toekomst."

Voor de supporters kan het niet op dezer dagen. Sportief leek er al een 'mooie, nieuwe toekomst' weggelegd met het bereiken van play-off 1. En nu komt er ook eindelijk een voorlopig einde aan de financiële miserie. Al is er met de totale schuldenberg van 100 miljoen euro natuurlijk wel nog een weg te gaan.

Poll: Zullen Coucke en co. erin slagen de volledige schuldenberg weg te werken?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024