Vandenbempt haalt verwoestend uit na slotspeeldag: "Niet eerste keer dat hij dat doet"

Vandenbempt haalt verwoestend uit na slotspeeldag:
Woensdag 21 april 2021 - 18:30   I   door Redactie

Sinds afgelopen weekend zit de reguliere competitie er op. Het is aftellen naar play-off 1, al viel er nog heel wat te beleven op die laatste speeldag. Niet in het minst bij Charleroi-Eupen.

De supporters van Charleroi drongen voor aanvang van de wedstrijd het stadion binnen en pas toen voorzitter Mehdi Bayat hen gedwongen kwam toespreken, verlieten ze het veld en kon de match beginnen.

Peter Vandenbempt had ook respect voor het discours van Bayat tegenover de boze supporters. "Voor het temmen van de fans verdient hij lof. Hij moest ook optreden", klinkt het bij Sporza. Maar dan volgde een grote 'maar'.

"Dat je er als voorzitter van de voetbalbond in slaagt om het op deze manier te doen en alle geldende maatregelen aan je laars te lappen voor de ogen van voetbalminnend, maar vooral voetbalhatend België, vind ik onbegrijpelijk", aldus de commentator.

Slag in het gezicht

"Tot op vandaag mogen we met vier samenkomen buiten. Als studenten in een stadspark samenkomen, worden ze weggejaagd door de politie. Zijn mondmasker hinderde Bayat blijkbaar te veel, want dat hing van in het begin onder zijn neus. En later ging het volledig uit."

"En dat op een moment dat er mensen al maanden proberen om toch misschien nog een paar wedstrijden publiek toe te laten in stadion", besluit Vandenbempt. "Dit is onbegrijpelijk. Het is een slag in het gezicht van de mensen die daar keihard aan werken. En het is ook niet de eerste keer dat Bayat dit doet."

TAGS  I  Charleroi  I  Eupen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024