Wouter Vandenhaute is erg duidelijk: “Hij heeft de boel belazerd”

Wouter Vandenhaute is erg duidelijk: “Hij heeft de boel belazerd”
Dinsdag 20 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Wouter Vandenhaute was maandagavond te gast in Extra Time. Aan tafel bij Frank Raes en Filip Joos ging het aan het begin van de aflevering uiteraard ook over de Super League. En ook Vandenhaute deed zijn zegje over de komst van zo’n nieuwe topcompetitie.

“De voetbalwereld is aan het nadenken over hoe het de komende jaren moet", stak Vandenhaute van wal. "De UEFA heeft een nieuw format uitgewerkt voor de Champions League. En daar was Andrea Agnelli (voorzitter van Juventus, nvdr.) van op de hoogte."

"Het is dan ook bijzonder zuur voor de mensen die met hem hebben samengewerkt, dat Agnelli voor die Super League heeft gekozen. Ik ken de man niet en heb hem nooit ontmoet, maar volgens wat ik heb gehoord heeft Agnelli de boel belazerd en andere mensen verraden."

"Hij heeft dubbel spel gespeeld. Dat is zuur, maar ook wel iets op menselijk vlak”, gaat Vandenhaute verder. “Op zich is het geen slecht idee om na te denken over nieuwe formats, want de Conference League waarmee de UEFA op de proppen is gekomen… Ik weet het toch zo niet.”

Nummer 1 van België

“Misschien hebben we nood aan een Super League en een goede competitie daar net onder. Maar laat het duidelijk zijn: als voorzitter van Anderlecht is het mijn doel om opnieuw de nummer 1 van België te worden. We moeten eerlijk zijn en kunnen toegeven dat we Europees al lang niet meer competitief zijn. Toch niet zoals Porto of Ajax", besloot Vandenhaute.

TAGS  I  Anderlecht  I  Juventus

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024