Trekt ook Belgische topclub naar Super League?

Trekt ook Belgische topclub naar Super League?
Dinsdag 20 april 2021 - 17:00   I   door Redactie

Er is al heel wat inkt gevloeid over de nakende komst van de Super League. In de ideale wereld van de oprichters spelen er straks vijftien topclubs in de gloednieuwe competitie en zouden er vijf plaatsen ingevuld worden op basis van kwalificatie. Is daar een opening voor een Belgische club?

Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad stelden zich die vraag. "Of de Super League uiteindelijk van de grond zal komen, is onduidelijk. Maar er is wel één zekerheid. Wat er de voorbije 48 uur gebeurd is, kan alleen maar slecht nieuws zijn voor het voetbal in België", analyseert Het Laatste Nieuws om te beginnen.

"Geen Hazard meer in het Astridpark"

"Komt de Super League van de grond, dan is de kans vrijwel onbestaande dat er ooit een Belgische club aan zal kunnen deelnemen", vervolgt de krant. "Nooit meer een Europese topaffiche in ons land. Fans van Club Brugge zullen hun ploeg niet langer kunnen volgen naar Camp Nou of Anfield. Eden Hazard zal geen voet meer zetten in het Astridpark of de Luminus Arena."

Ook Het Nieuwsblad ziet het somber in voor de topteams uit de Jupiler Pro League. "Voor de Belgische clubs is dit slecht nieuws. Met slechts vijf plaatsen in de Super League die verdiend zouden kunnen worden door kwalificatie, lijkt het heel moeilijk voor eender welke Belgische club om zich hier nog bij te kunnen knokken. Daardoor zouden de inkomsten uit Europees voetbal aanzienlijk dalen."

Poll: Wat denk jij van zo'n Super League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Super League

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024