Oorlog tussen Club Brugge en RSCA is begonnen: "Iedereen vindt dat normaal"

Oorlog tussen Club Brugge en RSCA is begonnen:
Dinsdag 20 april 2021 - 21:30   I   door Redactie

Over anderhalve week beginnen de play-offs. In de laatste rechte lijn van het seizoen belooft het nog spannend te worden, en dan vooral wat betreft de tweede plaats. Leider Club Brugge blijft, ondanks een mindere periode, rustig.

Philippe Clement lijkt zich geen zorgen te maken. Anderlecht en Vincent Kompany werden na de bekendmaking van de kalender in play-off 1, zelfs even fijntjes op hun plaats gezet door de Club-coach. 

"Verwaarloosbaar"

"Andere jaren wil je graag beginnen met een thuismatch, nu is dat omwille van corona verwaarloosbaar", zo zegt Clement in Het Laatste Nieuws over de openingsmatch tegen Anderlecht. "We hebben zelfs meer punten uit gepakt dan thuis."

"Tegen Anderlecht? Goh, Genk is voor mij specialer door mijn periode daar", vervolgt Clement. "En Antwerp staat het kortste bij ons", merkt de Club-coach nog fijntjes op. "Het mooie aan deze play-offs is dat iedereen al veel punten van elkaar heeft afgesnoept en gewaagd zal zijn aan elkaar."

RSCA "zonder druk"

Bij Anderlecht laten ze de uitlatingen van Clement niet aan hun hart komen. "Openen op bezoek bij Club Brugge? Dat is perfect voor ons", zei Wouter Vandenhaute gisteren in 'La Tribune', waar de voorzitter van RSCA te gast was. "We gaan naar Brugge zonder druk."

"Als we verliezen, dan zal iedereen dat normaal vinden en dan hebben we nog vijf wedstrijden om onze doelstelling te realiseren. Stel dat we winnen bij Club Brugge, dan kunnen we helemaal gelanceerd zijn", besloot Vandenhaute.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024