Mata: “Als je Club Brugge niet meerekent, is híj de beste speler in JPL”

Mata: “Als je Club Brugge niet meerekent, is híj de beste speler in JPL”
Dinsdag 20 april 2021 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge stevent af op een nieuwe landstitel. Iets wat het te danken heeft aan een sterke en evenwichtige kern met tal van uitblinkers. Blauw-zwart is tegenwoordig zo sterk, dat Clinton Mata moeite heeft om iemand te vinden die hem dit seizoen in verlegenheid kon brengen.

“Welke aanvaller mij dit seizoen de meeste problemen heeft bezorgd? Euhm… Ik wil goed nadenken over die vraag en niet zomaar een naam zeggen. Eerlijk gezegd ben ik dit seizoen maar zelden in de problemen gebracht", aldus Mata in een gesprek met La Dernière Heure.

"Ik ga toch een naam zeggen: Didier Lamkel Zé. Als hij op zijn best is, heeft hij alles. Als je Club Brugge niet meerekent, is Lamkel Zé de beste speler in de Jupiler Pro League", is Mata duidelijk. "Theo Bongonda is ook niet slecht. Zijn balbeheersing is indrukwekkend.”

No Sweat/No Glory

“Dat iemand als Lamkel Zé nooit bij Club Brugge zou kunnen spelen? Dat klopt. Je hebt ook een zekere mentaliteit nodig", vervolgt Mata. "Vroeger waren het hier boeren en die mentaliteit is er nog steeds. Er moet hard gewerkt worden."

"Je moet iedere keer opnieuw tot het uiterste gaan. Als je de leuze ‘No Sweat/No Glory’ niet begrijpt, heeft het geen zin dat je bij Club Brugge tekent. Dan zal je nooit spelen", besluit de verdediger.

Poll: Vind jij, als je de spelers van Club Brugge niet meerekent, Lamkel Zé de beste speler in België?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024