'PSG krijgt Champions League cadeau: Real, Man City en Chelsea uit toernooi gezet'

'PSG krijgt Champions League cadeau: Real, Man City en Chelsea uit toernooi gezet'
Maandag 19 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Hoe gek kan het worden?! De oprichting van de Super League gooit het hele Europese bestel overhoop. Met als toppunt straks het diskwalificeren van Real Madrid, Manchester City en Chelsea in de Champions League?

Je leest het goed. Surrealisme in het Europese voetbal. Dat twaalf dissidente topclubs buiten de UEFA om een eigen gesloten competitie genaamd de Super League willen oprichten kan hen héél duur te staan komen. 

Drie van hen, Real Madrid, Manchester City en Chelsea, zouden als sanctie uit de Champions League worden gezet. "Ik verwacht dat het vrijdag zal gebeuren", stelt UEFA-bestuurslid Jesper Möller, die tevens voorzitter van de Deense voetbalbond is.

"We zullen dan wel moeten bekijken hoe we het huidige toernooi afmaken." De drie clubs hebben zich geplaatst voor de halve finales van het kampioenenbal. Real Madrid speelt op 27 april normaal de heenmatch thuis tegen Chelsea en PSG ontvangt een dag later Manchester City

Bom

Maar als de beweringen van Jesper Möller kloppen en de UEFA zijn dreigement uitvoert, valt dat allemaal in het water. En kan het bijn niet anders of PSG krijgt de eindzege zomaar in de schoot geworpen. Afwachten hoe dit heikele dossier verder verloopt. Maar het is alleszins een bom onder het Europese voetbal.

TAGS  I  Real Madrid  I  Manchester City  I  Chelsea  I  PSG

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024