Déze Rode Duivels missen WK in Qatar met komst van Super League

Déze Rode Duivels missen WK in Qatar met komst van Super League
Maandag 19 april 2021 - 17:00   I   door Redactie

Het nieuws rond de mogelijke oprichting van een zogeheten Super League blijft de gemoederen beroeren. Door het conflict met de UEFA kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de Rode Duivels.

De Super League is een soort van alternatieve Champions League, met enkel de absolute Europese elite. Twaalf (stichtende) topclubs hebben daaromtrent een akkoord bereikt: Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham. 

Maar de UEFA stelt nu harde sancties in het vooruitzicht. Spelers van de desbetreffende clubs zouden niet alleen van alle Europese competities als Champions en Europa League worden uitgesloten, maar ook niet meer voor hun nationale ploegen mogen uitkomen in officiële UEFA- en FIFA-wedstrijden zoals het EK, het WK of de Nations League.

Gesteld dat de Super League er volgend seizoen toch komt, zou de Belgische nationale ploeg zo onthoofd worden. Voor het EK dat in juni plaatsvindt zou dat geen gevolgen hebben, maar wel voor het WK in Qatar dat in het najaar van 2022 plaatsvindt. Dan zijn de Rode Duivels medefavoriet af en wellicht zelfs geen underdog meer.

Zonder...

Want stel je de nationale ploeg maar eens voor zonder absolute sterkhouders als Thibaut Courtois en Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter), Kevin De Bruyne (Manchester City) en Toby Alderweireld (Tottenham). Een heus rampscenario.

En verder ook geen Yannick Carrasco (Atlético), Divock Origi (Liverpool) of Alexis Saelemaekers (Milan). Om nog te zwijgen van andere Rode Duivels die eventueel naar één van die clubs zou trekken. Of andere clubs met Belgen die aansluiten bij de Super League.

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024