Keiharde kritiek voor Belgische voetbalbond: "Mats Rits in plaats van De Bruyne"

Keiharde kritiek voor Belgische voetbalbond:
Maandag 19 april 2021 - 16:30   I   door Redactie

Het lijkt wel of de hele voetbalwereld op zijn kop staat. De aankondiging van twaalf Europese topclubs dat ze een Super League willen oprichten laat ook in België zijn sporen na.

Het duurde even, maar ook de Belgische voetbalbond heeft maandag een statement uitgestuurd tégen de zogeheten Super League. Dat is een soort van alternatieve Champions League, met enkel de absolute Europese elite. Twaalf topclubs hebben daaromtrent een akkoord bereikt.

Maar zowel de UEFA als heel wat nationale bonden trokken heel hard van leer tegen de démarche van de 'Grote Twaalf'. De Europese voetbalbond stelt zelfs als sanctie dat spelers van de desbetreffende clubs van Europese competities worden uitgesloten.

De Belgische voetbalbond kreeg eerst kritiek toen hij niet reageerde, maar toen het dat uiteindelijk wel deed, kreeg het daarna nog veel méér kritiek. Vooral op sociale media werd harde taal gesproken.

"Stop de hypocrisie"

"Jullie zijn gewoon bang om geld te verliezen als internationals die deelnemen aan de Super League uitgesloten worden van internationaal voetbal en jullie Mats Rits moeten opstellen in plaats van Kevin De Bruyne", viel er onder meer te lezen.

"Stop de hyprocisie", fulmineerde iemand anders. "Met jullie play-offs, jullie matchen op maandag of andere werkuren, jullie aard om de grote clubs te bevoordelen, jullie schrappen van clubs die mee Belgische voetbalgeschiedenis hebben geschreven... Ook jullie hebben gekozen voor voetbal-business. Niet zagen: pas je aan!"

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024