Driedubbele domper voor KRC Genk na catastrofale laatste speeldag

Driedubbele domper voor KRC Genk na catastrofale laatste speeldag
Maandag 19 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

Dé grote verliezer van het afgelopen weekend? Moeskroen uiteraard, maar daarnaast ook en vooral KRC Genk. En heus niet alleen omwille van het pijnlijke 3-2-verlies op het veld van Antwerp.

Al zal die nederlaag en het verlies van de derde plaats aan Anderlecht zeker nog in de kopjes blijven spelen. En met het oog op de bekerfinale van volgende week zondag tegen Standard is dat verre van ideaal. Al heeft trainer John van den Brom grotere zorgen dan zijn jongens mentaal op te peppen.

Tegen Antwerp zag hij immers Paul Onuachu uitvallen. "Ik had wat last aan mijn knie en heb mij uit voorzorg laten wisselen", liet die verstaan. Het hoeft niet gezegd dat het uitvallen van de Nigeriaanse topschutter een regelrechte ramp zou zijn voor KRC Genk.

En de Genkse coach zit sowieso nog in met Junya Ito. De Japanner-in-vorm was uitgevallen tegen STVV en raakte niet klaar voor Antwerp. Het is nog altijd een groot vraagteken of hij wel fit zal raken voor Standard. Ook dat zou een grote streep door de rekening zijn, dat is tegen Antwerp gebleken.

Heynen geelgeschorst

En dan is er nog een derde kopzorg voor Van den Brom. Tegen Antwerp kreeg Bryan Heynen immers een gele kaart. Omdat het zijn vijfde van het seizoen betrof is hij meteen geschorst voor de eerste speeldag van de play-offs. Niet leuk, maar zorgen voor later, want op dit moment gaat alle focus naar de bekerfinale.

Poll: Kan Genk Standard kloppen zonder Onuachu?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024