'PSG wrijft zich in de handen: Zware blessure voor Kevin De Bruyne'

'PSG wrijft zich in de handen: Zware blessure voor Kevin De Bruyne'
Zondag 18 april 2021 - 21:00   I   door Redactie

Het ziet ernaar uit dat Kevin De Bruyne de Champions League-droom nog een seizoen mag opbergen. Althans om de trofee op het veld mee te helpen bemachtigen. Zijn blessure dreigt hem te lang aan de kant te houden.

Het Laatste Nieuws, doorgaans goed op de hoogte wat Kevin De Bruyne betreft, stelt immers dat het er niet zo goed uit ziet. "De definitieve diagnose en tijdschaal van zijn enkelblessure volgt door een flinke zwelling ten vroegste morgen (maandag, red.)", klinkt het.

"Maar de analyse van de tv-beelden en de feedback van de Rode Duivel gaven wel indicaties over de schade. Die wezen op beschadigde ligamenten. Blessure waarin je in het meest optimistische geval twee tot drie weken aan de kant staat. In het ergste zelfs zes. Ook een barstje in het enkelkapsel werd niet uitgesloten."

Afwachten dus maar. Maar de eerste halve CL-halve finale tegen PSG over tien dagen mag de middenvelder sowieso vergeten. De tweede een week later wellicht ook en als hij echt pech heeft én Manchester City gaat door, zelfs de finale op 29 mei.

EK niet in gevaar

Afgelopen zaterdag bleef De Bruyne in de halve finale van de FA Cup tegen Chelsea met de rechtervoet in het gras steken, waardoor hij zijn enkel blesseerde. Meteen moest hij vervangen worden.

“Hij heeft veel pijn”, wist Guardiola direct na de match. "Het ziet er niet goed uit." Al is er wel nog goed nieuws. Want één ding is zeker: het EK komt niet in gevaar. Alvast bondscoach Roberto Martínez kan opgelucht ademhalen. Pep Guardiola dus een stuk minder.

Poll: Zal Manchester City het volgens jou kunnen halen tegen PSG zonder De Bruyne?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Chelsea  I  PSG

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024