Genk verneemt erg slecht nieuws in aanloop naar bekerfinale tegen Standard

Genk verneemt erg slecht nieuws in aanloop naar bekerfinale tegen Standard
Zaterdag 17 april 2021 - 19:00   I   door Redactie

Zaterdagavond trekt KRC Genk op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog naar Antwerp, maar in gedachten zitten de Limburgers al in Brussel, waar volgende zondag de bekerfinale wordt afgewerkt.

Op 25 april treft KRC Genk in het Koning Boudewijnstadion Standard voor een heruitgave van de bekerfinale van 2018. Toen verloor het in de verlengingen na een oersaaie partij met 1-0 van de Rouches.

Om nu beter te doen beschikt John van den Brom best over zijn sterkst mogelijke basiself. Maar in dat opzicht kreeg de Nederlander slecht nieuws. Sterkhouder Junya Ito, die vorig weekend uitviel tegen STVV, is immers niet fit voor de match op Antwerp.

Het lijkt logisch dat KRC Genk geen enkel risico wil nemen met het oog op de bekerfinale, maar dat de Japanner niet wedstrijdfit is, is geen goed teken. Bovendien mist hij zo ook matchritme voor de eventuele bekerfinale.

Zand in de ogen

"Het gaat redelijk goed met hem", aldus Van den Brom op zijn persconferentie. "Maar we beslissen zaterdag pas definitief." Dat werd dus een njet. In Luik denken ze overigens dat KRC Genk zand in de ogen wil strooien en dat Ito niet fit raakt voor de bekerfinale. Als dat ook effectief het geval is, is dat een serieuze domper.

De vinnige rechtsbuiten was de laatste weken heel belangrijk voor in de strijd om een play-off 1 ticket. In de laatste vier partijen was hij goed voor drie goals en drie assists. Net als vorige week tegen STVV is Angelo Preciado tegen Antwerp zijn vervanger. Ook komende zondag tegen Standard?

TAGS  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Standard  I  STVV

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024