Club Brugge krijgt serieuze mokerslag, Bart Verhaeghe is razend

Club Brugge krijgt serieuze mokerslag, Bart Verhaeghe is razend
Zaterdag 17 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Het zag er nochtans zó goed uit voor Club Brugge en Bart Verhaeghe. De plannen kregen steeds meer vorm en er was zelfs sprake van een doorbraak in het stadiondossier van blauw-zwart. Niets is echter minder waar, zo blijkt nu.

Het openbaar onderzoek naar de nieuwe voetbaltempel van Club werd gestart. Dat op zich was al een kleine overwinning voor Verhaeghe en co. Al is er ondertussen alweer een nieuw - en toch wel groot - probleem opgedoken voor Club Brugge. Zo is er nu beroep aangetekend tegen de bouw van het nieuwe stadion van Cercle Brugge aan de Blankenbergse Steenweg.

"Eén van de tegenstanders van het project is naar de Raad van State gestapt tegen het nieuwe gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), dat begin dit jaar door de Vlaamse regering werd goedgekeurd. Op de valreep, want de beroepstermijn zou eerstdaags aflopen", zo meldt Het Nieuwsblad.

Tegenvaller van formaat

Een tegenvaller van formaat voor Cercle Brugge, maar ook voor Club Brugge. Club kan enkel en alleen een nieuw stadion bouwen op de Jan Breydel-site op voorwaarde dat Cercle elders een nieuw stadion krijgt. Een stadion aan de Blankenbergse Steenweg lijkt na deze ontwikkelingen alleszins niet voor meteen te zijn.

Op deze manier blijft het stadiondossier maar aanslepen en aanslepen, tot grote onvrede van Bart Verhaeghe. De voorzitter van Club Brugge zou naar verluidt erg kwaad zijn dat er Club en Cercle opnieuw stokken in de wielen worden gestoken.

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024