'Yari Verschaeren legt tikkende tijdbom onder Anderlecht'

'Yari Verschaeren legt tikkende tijdbom onder Anderlecht'
Zaterdag 17 april 2021 - 11:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht staat op het punt om zich te plaatsen voor play-off 1. Toch wil dat niet zeggen dat het plots rustig zal worden in en rond het Lotto Park. Integendeel: zo is er nu flink wat te doen omtrent Yari Verschaeren.

De aanvallende middenvelder van 19 is in de zomer van 2022 einde contract bij Anderlecht. De onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst slepen al maanden aan en dat baart paars-wit steeds meer zorgen.

De clubleiding huivert bij de gedachte dat het Verschaeren straks voor een prikje moet verkopen, omdat de speler zijn contract niet wil verlengen. Zeker als Verschaeren met de Rode Duivels naar het EK gaat, zou hij plots erg 'hot' kunnen worden.

Dat scenario wil RSCA dan ook absoluut vermijden. Het kan overigens nog erger: als Verschaeren niet bijtekent en nog een seizoen blijft, kan hij over iets meer dan een jaar gratis vertrekken. De angst slaat Marc Coucke en co al om het hart, zo melden insiders.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Ik moet erover nadenken"

De uitspraken van Verschaeren doen er ook geen goed aan. In een gesprek met Het Laatste Nieuws laat de youngster alvast niet het achterste van zijn tong zien. "Dit zijn geen kleine beslissingen: ik moet erover nadenken. Het is vooral mijn entourage die dit dossier opvolgt, ik kan je weinig vertellen", aldus Verschaeren.

"Elke partij heeft zijn standpunt, daar valt bij iedereen iets voor te zeggen", voegt de middenvelder er nog aan toe. "Of Europees voetbal zal meespelen in mijn beslissing? Ik weet het niet. Ik ben er op dit moment echt, echt, echt niet mee bezig. Ik kan geen duidelijk antwoord geven."

Poll: Denk jij dat Verschaeren volgend seizoen nog bij Anderlecht zal spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024