Hein Vanhaezebrouck over Club Brugge: “Dat kan je niet zeggen”

Hein Vanhaezebrouck over Club Brugge: “Dat kan je niet zeggen”
Zaterdag 17 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

AA Gent maakte tot dusver een rampzalig seizoen door. De Buffalo's wilden aanvankelijk met Club Brugge om de landstitel strijden, maar moeten op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog strijden om een plek in play-off 2. Van een ontnuchtering gesproken.

Hein Vanhaezebrouck, die midden in het seizoen overnam, is de eerste om toe te geven dat AA Gent ver onder de verwachtingen blijft. "Het seizoen helemaal redden zondag, kan niet", toont Vanhaezebrouck zich dan ook scherp in Het Laatste Nieuws.

Waarna de coach van Gent het ook meteen over de - zo goed als zeker - toekomstige kampioen Club Brugge heeft. "Als je op voorhand zegt dat je wil concurreren met Club Brugge, kan je het seizoen niet redden door play-off 2 te halen", aldus Vanhaezebrouck.

Europees ticket

"Wat je wél kan doen is tevreden zijn aan de finish door nog een Europees ticket te halen. Een geslaagd seizoen kan je dat echter niet noemen", maakt de trainer van AA Gent vervolgens nog eens duidelijk.

Hein heeft ook een plan klaar voor mocht Gent play-off 2 niét halen. "Ik spiegel de spelers niet voor wat er zal gebeuren als we het niet halen, dat zou slechte psychologie zijn. Uiteraard heeft een coach een planning van meerdere weken. Die zit in mijn hoofd, maar het heeft geen zin om daar al over te spreken", besluit hij.

Poll: Denk jij dat AA Gent dit seizoen een Europees ticket gaat pakken?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024