Clement moét iets kwijt over Anderlecht: "Dat zou eigenlijk niet mogen"

Clement moét iets kwijt over Anderlecht:
Vrijdag 16 april 2021 - 15:30   I   door Redactie

Club Brugge incasseerde vorige zondag een tik van zijn eeuwige rivaal RSC Anderlecht. De trotse leider verloor met 2-1 in het Lotto Park, en dat terwijl er zeventig minuten lang geen vuiltje aan de lucht leek. De nederlaag kwam hard aan bij trainer Philippe Clement.

“Het moest inderdaad even bezinken", geeft Clement toe aan Het Nieuwsblad. "Verliezen zijn we niet gewoon. Mijn frustratie was dat we niet voor die tweede en derde goal zijn gegaan. Daar hamer ik al jaren op, ook bij Waasland-Beveren en Genk indertijd."

"Als een bokser bloed ziet, moet die dubbel zo hard uithalen om het af te maken. Nochtans zag ik in aanloop naar de match tegen Anderlecht geen verslapping op training. Tijdens de match merkte ik dat wel. Dan begin je te roepen, maar bereik je niet iedereen. Het was een dure les, maar wel een goede", aldus Clement nog.

Ziek zijn

De Club-trainer hoopt dat zijn ploeg de komende tijd nog een nieuwe stap kan zetten op mentaal vlak. "Of Anderlecht iets menselijks was? Ik kwam het tijdens mijn carrière alleszins niet tegen, maar noem mij nu niet onmenselijk”, grijnst Clement. “Ziek zijn als je niet wint, zoals Ronaldo. Die wil altijd winnen, of dat nu tegen AC Milan, Sassuolo of Club Brugge is."

"Die is zelfs ziek op het veld als hij verliest. Dat is de volgende stap die wij als groep nog moeten zetten. Of we nu twee of zestien punten voorsprong hebben. Ik hoop dat onze voorsprong geen oorzaak was van die verslapping tegen Anderlecht, want dat zou eigenlijk niet mogen. Door te rekenen en te tellen, ga je automatisch verslappen. En dat moeten we vermijden", besluit Clement.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024