Marc Degryse doet erg pijnlijke vaststelling over Club Brugge

Marc Degryse doet erg pijnlijke vaststelling over Club Brugge
Vrijdag 16 april 2021 - 14:00   I   door Redactie

Club Brugge speelde de concurrentie in de Jupiler Pro League dit seizoen geregeld op een hoopje. Iets wat straks zo goed als zeker resulteert in een nieuwe titel. Sinds enkele weken is blauw-zwart echter wel wat van zijn onoverwinnelijke aura verloren.

Het is ook analist Marc Degryse opgevallen. Hij doet bij Het Laatste Nieuws een opmerkelijke en tegelijkertijd pijnlijke vaststelling over Club Brugge en... eeuwige rivaal Anderlecht. "Anderlecht zit in een zeer comfortabele positie", schat Degryse om te beginnen de play off 1-kansen van paars-wit hoog in.

"Ze hebben duidelijk stappen gezet en de kwalificatie zou verdiend zijn. Als je in een match duidelijk de mindere bent en toch een resultaat binnenhaalt, zoals tegen Club, is dat knap. Dat is een groot verschil met het begin van het seizoen", merkt Degryse vervolgens fijntjes op. Een duidelijke verwijzing naar het dalende niveau van Club.

"Grote stap voor RSCA"

Volgens Degryse heeft Anderlecht het overigens ook gewoon nodig om bij de eerste vier te eindigen en play-off 1 te spelen. "Het zou een grote stap zijn voor de jonge ploeg van Anderlecht om play-off 1 te spelen, met zes matchen op het hoogste niveau."

"KV Oostende had het tot twee weken geleden in eigen handen, maar heeft het laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Ik geef hen nog 1 procent kans om play-off 1 te halen", besluit Degryse.

Poll: Denk jij dat Club Brugge in de play-offs opnieuw zijn beste niveau gaat halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024