Dries Mertens maakt mogelijk érg verrassende overstap naar Jupiler Pro League

Dries Mertens maakt mogelijk érg verrassende overstap naar Jupiler Pro League
Donderdag 15 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Hoe je het ook draait of keert: Dries Mertens zit stilaan in de herfst van spelerscarrière. De 33-jarige Mertens wil er nog het maximum uithalen, maar het is niet uitgesloten dat de Rode Duivel sneller dan verwacht terugkeert naar België.

Eerder deze week raakte al bekend dat Napoli af wil van Mertens. De Italiaanse topclub zou onze landgenoot in de zomer absoluut willen verkopen. Hoewel Mertens op zijn 33ste nog steeds goed in de markt ligt, valt het niet uit te sluiten dat hij straks een stap terug gaat zetten.

Kinderwens

Dat zou Mertens voornamelijk op persoonlijk vlak goed uitkomen. Samen met zijn vrouw Kat Kerkhofs denkt Mertens steeds vaker na over een kindje. "Onze kinderwens wordt concreter", vertelde Kat onlangs nog. "Elke vrouw van mijn leeftijd - ik word 33 - zal dat wel herkennen."

"Bij elke checkup zegt mijn gynaecoloog heel eerlijk: ‘Als je kinderen wilt, moet je geen tien jaar meer wachten.’ En dat dringt wel door. Ik bekijk het wetenschappelijk, het is niet dat ik mijn biologische klok voel tikken. Al denk ik soms wel: ik ben momenteel toch niet veel aan het doen, dus misschien..."

(Lees verder onder de afbeelding)

Het gezin Mertens zou zich, zeker als er een kind komt, liefst in België vestigen. Dat meldt Story en blijkt ook uit de uitspraken van Kerkhofs bij HLN. "Mocht ik mijn familie en vrienden kunnen oppakken en hier neerplanten, zou ik voorgoed in Napels blijven. Maar mijn hart ligt waar zij zijn en daarom zal België altijd ‘thuis’ zijn."

Dromen van Mertens-stunt

De sportieve toekomst van Mertens zal dus waarschijnlijk hand in hand gaan met zijn privésituatie. Misschien is het komende zomer nog te vroeg, maar Belgische topploegen mogen toch weer écht beginnen te dromen van een Mertens-stunt. Het zou straf zijn, maar niet onlogisch gezien de plannen van Mertens en Kerkhofs.

Een dik jaar geleden werd Mertens, die toen op een nieuw contract bij Napoli zat te wachten en ei zo na transfervrij was, nog in verband gebracht met een verhuis naar Anderlecht of Club Brugge. Toen bedankte de Rode Duivel nog voor een overstap naar de Jupiler Pro League. Straks liggen de kaarten zo goed als zeker anders.

Poll: Welke Belgische club maakt volgens jou de beste kans om Mertens aan te trekken?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  AA Gent  I  KRC Genk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024