'Robert Lewandowski (32) vertrekt bij Bayern München en maakt supertransfer'

'Robert Lewandowski (32) vertrekt bij Bayern München en maakt supertransfer'
Donderdag 15 april 2021 - 11:30   I   door Redactie

Robert Lewandowski (32) moest door blessureleed de dubbele confrontatie met Paris Saint-Germain missen. Bayern München werd door PSG uitgeschakeld en het zou goed kunnen dat 'Lewa' zijn laatste Champions League-match in het shirt van de Bayern al heeft gespeeld.

In Spanje klinkt het namelijk dat Lewandowski na afloop van dit seizoen gaat vertrekken bij Bayern München. De Poolse doelpuntenmachine zou op zijn 32ste voor een overstap naar La Liga staan. Real Madrid én Barcelona zouden opnieuw op Lewa azen.

Goedkoper alternatief

Enkele jaren geleden probeerde Real Madrid al eens om Lewandowski weg te plukken bij Bayern München. Toen werd ook Barça overigens genoemd als potentiële bestemming. De topspits voelde wel wat voor een overstap naar La Liga, maar Bayern hield het been stijf.

Nu willen de Spaanse grootmachten een nieuwe poging wagen om Lewandowski aan te trekken. Zowel Real als Barça ziet in de Pool een goedkoper alternatief voor spelers als Erling Haaland (Borussia Dortmund), Kylian Mbappé (PSG), Harry Kane (Tottenham) en Romelu Lukaku (Inter). Volgens enkele Spaanse bronnen zou Lewandowski straks dan ook bij Real of Barça belanden.

(Lees verder onder de afbeelding)

Haaland of Mbappé naar Bayern?

Lewandowski is op zijn 32ste nog steeds 60 miljoen euro waard, maar zou ook niet veel meer dan dat bedrag moeten kosten. Een bedrag dat in schril contrast staat met de vraagprijs van iemand als Haaland of Mbappé. Zij moeten al gauw 100 miljoen euro - en wellicht nog veel meer dan dat - in het laatje brengen.

Hoewel Bayern München aanvankelijk niet wilde weten van een transfer, ziet het ook wel de voordelen in van een eventueel vertrek van Lewandowski. Met de opbrengsten van de verkoop zou Bayern zelf dan weer voor iemand als Haaland of Mbappé kunnen gaan. Een win-winsituatie voor iedereen?

Poll: Naar welke club zie jij Lewandowski liefst gaan?

TAGS  I  Bayern München  I  Real Madrid  I  Barcelona  I  PSG  I  Inter  I  Borussia Dortmund  I  Tottenham

maandag 23 mei 2022

zondag 22 mei 2022

zaterdag 21 mei 2022

vrijdag 20 mei 2022