'Vincent Kompany is het beu en gooit Abdoulay Diaby eruit bij Anderlecht'

'Vincent Kompany is het beu en gooit Abdoulay Diaby eruit bij Anderlecht'
Donderdag 15 april 2021 - 08:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht verraste tijdens de vorige transferperiode met de komst van Abdoulay Diaby (29). Bij paars-wit was het geloof in het kunnen van de aanvaller groot, maar een succesverhaal schreef Diaby tot dusver niet in het Lotto Park.

Diaby kon tot dusver nog niet bewijzen waarom Anderlecht hem zó graag wilde huren van het Portugese Sporting Lissabon. In de Jupiler Pro League mocht de gewezen speler van Club Brugge amper twee keer aan een match beginnen, acht keer fungeerde hij als invaller. In totaal goed voor één schamel doelpuntje.

Kompany niet te spreken over Diaby

Vincent Kompany is absoluut niet te spreken over de prestaties van Diaby. De Malinees kan zich niet aanpassen aan de manier van spelen en dat is een enorm probleem. Kompany wil dan ook niet verder met Diaby. De spits moet en zal in het tussenseizoen alweer vertrekken, zo meldt de Franstalige krant La Dernière Heure.

RSCA gaat de aankoopoptie van 2,5 miljoen euro niet lichten en Diaby zal moeten opkrassen. Bij paars-wit redeneren ze dat de bijna 30-jarige Diaby de investering niet waard is. Al zeker niet omdat hij op termijn wellicht niet met een meerwaarde kan worden doorverkocht.

Poll: Denk jij dat Diaby zijn allerbeste niveau ooit nog zal halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Sporting Lissabon

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024