Snoeiharde kritiek in aanloop naar slotmatch Anderlecht: "Veredelde caféploeg"

Snoeiharde kritiek in aanloop naar slotmatch Anderlecht:
Woensdag 14 april 2021 - 20:00   I   door Redactie

De 2-1-overwinning tegen Club Brugge mag dan nog zo zoet gesmaakt hebben, op zich is Anderlecht daar niets mee. Want als het op de slotdag onderuit gaat op STVV, kan het alsnog mislopen voor play-off 1.

Als KV Oostende wint van Cercle Brugge en Anderlecht verliest in Sint-Truiden gaat de kustploeg en niet paars-wit door naar de play-offs met vier. Die mogelijkheid bestaat altijd, vooral omdat sommige waarnemers vinden dat Anderlecht tegen Club Brugge helemaal niet zo goed was als sommige media laten uitschijnen.

"In de euforie na de zege werden de superlatieven bovengehaald voor Anderlecht. Er werd met punten naar de spelers gegooid, terwijl dit één van de minste wedstrijden was die ik paars-wit dit seizoen zag spelen", aldus Eddy Snelders in De Witte Duivel. "Anderlecht moest winnen, maar dat kon ik in hun spel niet herkennen."

"Er was geen dash, er waren geen leiders. Het speelde zeventig minuten als een verslagen ploeg", analiseert Snelders. "En dan twee flitsen en iedereen had geweldig gespeeld. Nmecha was zeer goed, maar dat ook voor andere spelers de superlatieven werden bovengehaald was op z’n minst overdreven."

Drie maanden vakantie

Al ziet Snelders de Brusselaars niet onderuit gaan in Limburg. "Elke wedstrijd is anders, maar na wat STVV presteerde in de derby tegen Genk kan dat echter geen probleem zijn. Dan mag Peter Maes zijn spelers nog drie maanden vakantie ontnemen."

"Wat STVV vorig weekeinde presteerde, deed me aan een veredelde caféploeg denken. Maar goed, Anderlecht heeft het moeilijk tegen kleinere ploegen. Toch lijkt het me onwaarschijnlijk dat het zou verliezen."

Poll: Zal Anderlecht winnen op STVV?

TAGS  I  STVV  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024