‘Club Brugge krijgt antwoord van Toby Alderweireld over ware stunttransfer’

‘Club Brugge krijgt antwoord van Toby Alderweireld over ware stunttransfer’
Dinsdag 13 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Het zit Toby Alderweireld (32) hoog dat hij dit seizoen geen vaste waarde meer is bij Tottenham Hotspur. Zo hoog dat een vertrek in de zomer zich steeds meer lijkt op te dringen. Waar ligt de toekomst van de Rode Duivel?

Alderweireld werd enkele dagen geleden opnieuw in verband gebracht met een transfer naar Club Brugge. De Belgische landskampioen zou in de zomer een poging willen wagen bij de ervaren verdediger. Of zo'n stunttransfer realistisch is, is nog wat anders.

Toby twijfelt

Het is niet voor het eerst dat Club Brugge aan Alderweireld denkt. Ook vorige zomer lonkte blauw-zwart al naar Mega Toby. Dat de verdediger stilaan weer dichter bij huis wil voetballen, speelt in het voordeel van Club en andere Belgische topteams. Al twijfelt Alderweireld nog, zo blijkt nu.

Een Britse bron in de omgeving van Alderweireld meldt dat de speler van Tottenham voorlopig geen oren heeft naar de interesse van Club Brugge - of een andere topclub uit de Jupiler Pro League. Alderweireld focust zich liever tot het einde van het seizoen op het voetbal. Een boodschap die al werd meegedeeld aan Club Brugge.

(Lees verder onder de afbeelding)

Exit Mourinho?

Dat Alderweireld voorlopig nog even de kat uit de boom kijkt, heeft ook veel te maken met de wankele positie van José Mourinho. De Portugees ligt zwaar onder vuur bij The Spurs en de kans is groot dat hij straks moet opkrassen. En dat opent perspectieven voor Mega Toby

Bij een nieuwe trainer zou Alderweireld met een propere lei kunnen starten bij Tottenham. Een scenario waar de Rode Duivel meteen voor tekent. Alderweireld zou dan nog een seizoen aan de top kunnen spelen, om in de zomer van 2022 misschien definitief terug te keren naar België. Maar alles hangt dus af van wie volgend seizoen aan het roer zal staan bij Tottenham.

Poll: Naar welke club hoop jij Alderweireld in de toekomst te zien verhuizen?

TAGS  I  Tottenham  I  Club Brugge  I  Rode Duivels  I  Antwerp

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024