Iederéén zegt hetzelfde over Hans Vanaken na Anderlecht-Club Brugge

Iederéén zegt hetzelfde over Hans Vanaken na Anderlecht-Club Brugge
Maandag 12 april 2021 - 08:30   I   door Redactie

Club Brugge stapte zondagavond zonder punten de bus op richting het oefencomplex in Westkapelle. De autoritaire leider uit de Jupiler Pro League verloor met 2-1 op het veld van RSC Anderlecht.

Club Brugge leek na rust op weg naar de zege, tot Anderlecht plots voor een ommekeer zorgde. Met twee doelpunten binnen een tijdspanne van zo'n vijf minuten werd de klassieker op zijn kop gezet. Club had geen reactie in petto en verloor.

De topspelers van blauw-zwart waren niet bij machte om nog iets te forceren. In het geval van Hans Vanaken (28) werd dat nog eens pijnlijk onderstreept door Philippe Clement. De coach van Club Brugge haalde Vanaken in minuut 84 naar de kant.

Vernederd

Vanaken had een hele match nauwelijks iets kunnen klaarmaken. "Hij kwam amper in het stuk voor", merkte Marc Degryse op in Het Laatste Nieuws. Op sociale media wordt Vanaken al hélemaal vernederd. "Deed Vanaken mee?" en "Vreemd dat Clement hem niet heeft opgesteld", steken kijkers de draak met de middenvelder van Club.

Dat Vanaken het lastig heeft, is niks nieuws. De tweevoudige Gouden Schoen holt al zowat het hele seizoen achter zijn beste vorm aan. Het is niet de Vanaken van de voorbije jaren, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Schorsing én corona

Vanaken kende doorheen deze campagne weliswaar enkele opflakkeringen, maar na zijn schorsing én corona-besmetting ging het opnieuw bergaf. Dit seizoen haalde Clement de middenvelder ook al acht keer vroegtijdig naar de kant - dat zegt iets.

Poll: Denk jij dat Vanaken dit seizoen nog zijn allerbeste niveau gaat halen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024