'Genk haalt Brugse publiekslieveling als opvolger van vertrekkende sterkhouder'

'Genk haalt Brugse publiekslieveling als opvolger van vertrekkende sterkhouder'
Zaterdag 10 april 2021 - 13:00   I   door Redactie

Op dit moment gaat alle focus naar het definitief vastleggen van play-off 1, maar daarna kan KRC Genk overschakelen naar het definitief vastleggen van een vervanger voor Paul Onuachu.

Want dat de topschutter vertrekt, dat is een uitgemaakte zaak. Onuachu zelf wil op zijn 26ste absoluut een stap hogerop zetten en KRC Genk beseft dat het zijn bloedvorm best nu verzilvert voor de marktwaarde van de boomlange Nigeriaan volgend jaar misschien gaat dalen.

Geen eenvoudige zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider, want in één seizoen heeft Onuachu zich niet alleen tot topschutter gebombardeerd, maar ook tot onmisbare schakel in het Genkse aanvalsspel.

Omdat het om een heel specifiek profiel gaat en de Limburgers mikken op een versterking die een directe meerwaarde brengt, zijn ze volgens bronnen uitgekomen bij... Wesley Moraes. De gewezen publiekslieveling van Club Brugge komt momenteel uit voor Aston Villa, maar mag vertrekken.

Verkopen of verhuren

Sinds hij in 2019 blauw-zwart voor de Premier League ruilde is hij er amper uit de verf gekomen. Veel blessureleed en amper goals. Daarom dat Aston Villa hem wil verkopen of verhuren. In beide gevallen is de Braziliaan haalbaar voor het kapitaalkrachtige Genk.

Omdat nu eerst play-off 1 de prioriteit is willen Dimitri De Condé en co. naar verluidt afwachten tot het einde van het seizoen, maar daarna zouden ze doorduwen om de krachtpatser naar de Luminus Arena te halen. Afwachten maar.

Poll: Is Wesley een goede vervanger voor Onuachu volgens jou?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Aston Villa

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024