Woedende Ivan De Witte haalt verschroeiend uit naar AA Gent-spelers

Woedende Ivan De Witte haalt verschroeiend uit naar AA Gent-spelers
Zaterdag 10 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

De temperatuur bij een voetbalclub valt meestal goed te meten aan de uitspraken van de voorzitter. In die redenering is het kookpunt bij AA Gent allang bereikt. Want Ivan De Witte is het kotsbeu.

Een monoloog waarin hij niets of niemand ontziet. In Het Laatste Nieuws heeft de pijnlijke 2-1-nederlaag op Standard bij Ivan De Witte duidelijk iets losgemaakt. In die mate dat hij wil dat de spelers zich vanaf nu ten volle smijten voor de club.

"Een aantal van hen heeft in de week voor Standard nog voor hun nationale ploeg gespeeld", aldus De Witte. "Ik denk aan Ngadeu, Yaremchuk, Marreh en nog anderen. Dorsch ook, die drie wedstrijden speelde voor zijn land, maar terugkwam met een blessure voor zijn club."

"De vraag is dan: zitten ze met hun gedachten bij hun nationale ploeg en bij een EK dat er aankomt, en niet meer bij de club? Dat is onaanvaardbaar. Ze hebben nu twee wedstrijden die alle twee moeten gewonnen worden. Er zijn absoluut geen excuses meer om niet alles terug te geven wat hen vanuit de club aangeboden is."

Onaanvaardbaar

Vervolgens somt De Witte op: "Ze spelen in het mooiste stadion van het land, ze hebben bij de beste trainingsfaciliteiten, ze hebben één van de beste omkaderingen en ze worden goed en correct betaald. Ik vraag mij af hoe ze het zouden durven om er nu in die twee wedstrijden niet alles uit te persen."

"In elk geval moeten de spelers weten dat het geduld sterk aangetast is", benadrukt de Gent-preses. "De manier waarop ze sommige wedstrijden gespeeld hebben, is onaanvaardbaar. Dan heb ik het over onvoldoende gedrevenheid, of goesting om te winnen."

Geen professional

En De Witte besluit met zijn spelers nog een serieuze waarschuwing te sturen. "Als ze dat nu niet kunnen brengen in die laatste twee wedstrijden, zijn er veel - ik zeg niet allemaal - die zich geen professional moeten noemen."

"Het woord is nu aan hen. Ze moeten de professionele fierheid hebben om de voorzitter en het bestuur na de wedstrijden tegen Charleroi en Zulte Waregem recht in de ogen te kunnen kijken. Na de bekerwedstrijd in Eupen en na de match op Standard konden ze dat niet."

"Voetballers hebben rechten, die in deze club erkend worden. Maar het is nu aan hen om te beseffen dat ze ook plichten hebben." Om maar te zeggen dat er druk op de ketel zit voor de match van zaterdagavond tegen Charleroi.

Poll: Zal AA Gent zich herpakken in de volgende matchen?

TAGS  I  Standard  I  AA Gent  I  Charleroi  I  Zulte Waregem

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024