Gefrustreerde Vincent Kompany grijpt stevig in bij Anderlecht

Gefrustreerde Vincent Kompany grijpt stevig in bij Anderlecht
Donderdag 08 april 2021 - 21:30   I   door Redactie

Het kan verkeren in het voetbal. Vraag dat maar aan Vincent Kompany. De gewezen Rode Duivel is nog steeds een beginnend trainer en zijn aanpak is in de voorbije maanden wel al flink geëvolueerd.

Het is ook Ariël Jacobs opgevallen. De gewezen succestrainer van Anderlecht ziet dat Kompany het roer heeft omgegooid na een tegenvallende start van het seizoen. "Hij zal leren met vallen en opstaan", analyseert Jacobs bij Sporza. "Momenteel draagt hij de vruchten van de moeilijke momenten. Hij heeft er duidelijk lessen uit getrokken."

Naïef en romantisch

Zo bleef het verplicht uitvoetballen vanaf de eigen rechthoek niet overeind. Kompany raakte zodanig gefrustreerd dat hij voor een andere aanpak koos. Jacobs juicht dat toe. "Kompany gaat niet meer tot in den treure op zoek naar naïef en romantisch voetbal. Vroeger moest je bij elke bal in de rechthoek vrezen voor een tegendoelpunt, nu staat de verdediging sterk."

"Kompany heeft met de tijd geleerd dat een stevige basis achteraan een voorwaarde is voor vloeiend combinatiespel", gaat Jacobs verder. "Maar een jonge en wisselvallige groep heeft tijd nodig. Toch heb ik de indruk dat de dipjes minder accuut en minder lang zijn."

Play-off 1

Ondanks alle problemen dit seizoen, hoopt Jacobs nog steeds dat Anderlecht straks play-off 1 haalt. "Als je puur naar de kwaliteit van de spelersgroep kijkt - ook al zijn er nog wat hiaten - dan zou het zonde zijn dat Anderlecht play-off 1 niet haalt."

Poll: Ben jij onder de indruk van de trainer Vincent Kompany?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024