Bom barst bij Antwerp: Voorzitter Gheysens haalt verschroeiend uit naar Vercauteren

Bom barst bij Antwerp: Voorzitter Gheysens haalt verschroeiend uit naar Vercauteren
Woensdag 07 april 2021 - 08:00   I   door Redactie

De 1-4-nederlaag tegen Anderlecht heeft bij Antwerp heel wat losgemaakt. In negatieve zin. Spelers klagen, bestuursleden zagen. De vraag is of dit nog wel goedkomt in play-off 1.

Een droomhuwelijk is het nooit geweest tussen het klinische voetbal van Vercauteren en de avontuurlijke spelers van Antwerp. En de verdedigende instelling die mee tot de 1-4 leidde deed de frustratie tot een hoogtepunt komen.

Volgens Het Laatste Nieuws gingen een aantal onder hen na de wedstrijd verhaal halen bij het bestuur. Op voetbaltechnisch vlak is het contrast groot met de aanvallende intenties onder voorganger Ivan Leko.

Dat vindt ook voorzitter Paul Gheysens. "Het trok op niks, dat weet iedereen", is hij vernietigend in de krant. "Dat defensief voetbal, dat is gans verkeerd. Het is niet voor herhaling vatbaar."

"Wat we doen, werkt niet"

"Wat maandag gebeurd is, kan niet. We gaan daar een hartig woordje over praten, want wat we doen, werkt niet. Iedereen ziet wat er verkeerd loopt." De gesprekken maandagavond waren scherp geweest, weet Het Laatste Nieuws nog.

'Dat je thuis zelfs niet tegen een 'ploeg vol kinderen' kan winnen, als je zelf met acht verdedigers op het veld staat', klonk het volgens de krant. Vercauteren zou te weinig bijsturen vanop de bank - ook in een leeg stadion zeggen de spelers hem amper te horen.

"Ik heb al genoeg gezegd"

Het zit dus meer dan scheef bij Antwerp. En het valt af te wachten hoe dit probleem zich zal oplossen. Want play-off 1 lijken ze op de Bosuil nog wel te gaan halen, maar of de nacompetitie in deze omstandigheden goed kan verlopen...

Of zoals Gheysens besloot: "Nogmaals: dit is niet voor herhaling vatbaar. Voorts ben ik niet zinnens er veel woorden aan vuil te maken, ik heb al genoeg gezegd."

Poll: Komt het goed tussen Vercauteren en Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024