'Vanhaezebrouck krijgt zijn zin, JPL-uitblinker maakt overstap naar AA Gent'

'Vanhaezebrouck krijgt zijn zin, JPL-uitblinker maakt overstap naar AA Gent'
Dinsdag 06 april 2021 - 16:00   I   door Redactie

Iedereen die AA Gent een warm hart toedraagt wil het huidige seizoen straks zo snel mogelijk uit zijn geheugen wissen. Dat geldt ook voor de trainer van De Buffalo's. Hein Vanhaezebrouck richt de blik al deels op volgend seizoen.

In de komende maanden wil Vanhaezebrouck een gloednieuwe ploeg smeden bij AA Gent. Er zullen spelers uit de huidige kern moeten vertrekken, dat staat nu al vast. Er wordt verwacht dat de trainer, in samenspraak met het bestuur, met de grove borstel door de kleedkamer zal gaan.

Daarnaast zal er geld worden vrijgemaakt om nieuwe spelers aan te trekken. Het bestuur is bereid om te investeren in nieuw spelersmateriaal. Vanhaezebrouck weet precies waar hij naartoe wil en leverde voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie al meerdere profielen van spelers aan.

Eén van de spelers op het verlanglijstje van Vanhaezebrouck is de 26-jarige Julien De Sart. De middenvelder is einde contract bij KV Kortrijk en zou straks de overstap naar de Ghelamco Arena maken. Dat meldt Het Nieuwsblad. Hij zou de eerste zomeraanwinst van AA Gent worden.

Vervanger van Dorsch?

Hoewel de plaatsjes nu al duur zijn op het middenveld van De Buffalo's, gelooft Vanhaezebrouck dat De Sart een prima versterking zou zijn. Hij wilde de speler in januari al, maar toen lag Kortrijk dwars. De Sart is al enkele jaren één van de uitblinkers bij KVK. Dat Nicklas Dorsch (23) wellicht alweer vertrekt bij Gent, zou in het voordeel van De Sart kunnen spelen.

Poll: Vind jij Julien De Sart goed genoeg voor een Belgische topclub?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Kortrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024