Ploegmaats besparen Vandevoordt schaamrood met spectaculaire comeback op OHL

Maandag 05 april 2021 - 15:15   I   door Redactie

KRC Genk heeft maandagmiddag een grote stap richting play-off 1 gezet. Met een even verdiende als uiteindelijk verrassende 2-3-zege op het veld van OHL.

De bezoekers waren in de eerste helft oppermachtig, maar vergaten dat overwicht uit te drukken op het scorebord. Enkel Thorstvedt slaagde erin een doelpunt te maken. En dat brak KRC Genk na rust zuur op.

Xavier Mercier, voor de rest totaal niet in de match, kon een kwartier voor tijd gelijkmaken. Al ging de 19-jarige Maarten Vandevoordt bij zijn vrije trap zwaar in de fout. 1-1 en er zat pijnlijk puntenverlies aan te komen.

Maar dan besloten de Limburgers hun jonge keeper uit het slop te helpen. Eerst 'Man van de Match' Bongonda en vervolgens topschutter Onuachu bezorgden een herboren KRC Genk alsnog de zege. De aansluitingstreffer van Henry in de toegevoegde tijd was enkel goed voor de statistieken.

Poll: Zal KRC Genk play-off 1 nog uit handen geven?