Ongeziene wijziging: Philippe Clement grijpt zwaar in bij Club Brugge

Ongeziene wijziging: Philippe Clement grijpt zwaar in bij Club Brugge
Zondag 04 april 2021 - 12:00   I   door Redactie

Dat Club Brugge zaterdagavond maar moeizaam won op het veld van KV Kortrijk lag voor een deel ook aan het veld zelf. Zowel spelers als trainer klaagden erover, al had Philippe Clement er wel een oplossing voor gevonden.

"Door omstandigheden moesten we op een andere manier voetballen", liet Clement achteraf horen bij Het Laatste Nieuws. Met die omstandigheden had hij het niet over de tegenstander, maar dus wel over het patattenveld in het Guldensporenstadion. 

"De Rode Duivels hebben vorige week wat gezegd over het veld in Leuven. Terecht. En dat lag nog een stuk beter. We hebben de voorbije dagen zelfs bewust op een slecht veld getraind om voorbereid te zijn op deze wedstrijd."

Want Clement wijzigde in aanloop naar de wedstrijd van zaterdagavond zijn hele trainingschema en greep op bijzondere wijze in. Hij liet de biljartgladde velden in het oefencomplex in Westkapelle voor wat ze waren en trok met zijn troepen naar de oefenvelden van de jeugd. Die er dus een stuk slechter bijlagen. 

Goed uitgelegd

"Het is natuurlijk aanpassen en de jongens zijn dat absoluut niet gewoon. Maar we hebben hen ook goed uitgelegd waarom we dat gedaan hebben", verklaarde Clement nog voor de camera's van Eleven Sports. Lag het daaraan of niet, maar feit is dat Club Brugge met de drie punten naar huis ging.

Poll: Is het een goede zet om op slechte velden te gaan trainen als voorbereiding?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024