Rel rond discutabele penalty deint uit: Simon Mignolet in de clinch met KV Kortrijk

Rel rond discutabele penalty deint uit: Simon Mignolet in de clinch met KV Kortrijk
Zondag 04 april 2021 - 11:00   I   door Redactie

Slechts één onderwerp overheerste na afloop van KV Kortrijk-Club Brugge: de ontzettend licht gefloten strafschop die scheidsrechter Lardot toekende aan blauw-zwart.

Daaruit kon Hans Vanaken Club Brugge in extremis de overwinning schenken vanop de stip. Terwijl KV Kortrijk-verdediger Timothy Derijck slechts lichtjes met de hand Sobol in de rug raakte. Dat de VAR niet ingreep om Lardot te corrigeren, snapte bijna niemand.

"Het is een licht duwtje, maar voor mij is het ook penalty", wilde Simon Mignolet op de website van Club Brugge niet in de discussie meegaan. "Vooral door het feit dat die verdediger totaal niet hoefde te duwen. Dan geef je de kans aan de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen en dat gebeurde ook."

"Ik begrijp dat ze daar gefrustreerd mee zijn", aldus nog de Rode Duivel. "Het is een mes dat langs twee kanten snijdt. We hebben er zo ook al niet gehad. Het is altijd moeilijk om dat zwart op wit te zeggen of het penalty is of niet."

"Daar kan je weinig op zeggen"

Maar Mignolet ging totaal niet akkoord met de bewering van onder meer Derijck dat het een belachelijke beslissing betrof. "Als je de kans geeft aan de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen, dan kan je daar weinig op zeggen", legde hij Derijck het zwijgen op.

Poll: Moet je voor een lichte aanraking ook een penalty fluiten?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024