Siebe Schrijvers doet opmerkelijke onthulling over Philippe Clement

Siebe Schrijvers doet opmerkelijke onthulling over Philippe Clement
Zaterdag 03 april 2021 - 15:00   I   door Redactie

Siebe Schrijvers (24) ruilde Club Brugge in januari in voor OH Leuven. Net als bij KRC Genk was het ook bij Club trainer Philippe Clement die Schrijvers naar de exit duwde. Althans, dat dacht toch iedereen.

In een gesprek met Het Nieuwsblad onthult Schrijvers nu dat hij zelf, en niét Clement, vragende partij was voor een transfer. "Het is moeilijk om daar nu achteraf over te babbelen. In Genk ben ik inderdaad vertrokken omdat ik niet meer speelde", steekt Schrijvers van wal.

"De laatste periode werd dat minder en minder"

"Iedereen was indertijd wat verrast dat ik naar Brugge trok, een club die hoger stond aangeschreven. Daar heb ik in mijn eerste jaar bewezen dat ik het kan. Clement kwam vervolgens terug naar Club. Ik had toen niet meteen het gevoel van ‘Oei, het gaat weer hetzelfde zijn als in Genk’. Hij had ook gezien dat ik het goed had gedaan."

Schrijvers erkent dat hij onder Clement niet hetzelfde niveau haalde als onder Leko. Al zijn er volgens de Limburger wel verzachtende omstandigheden. "Het eerste jaar onder Clement was ik minder dan onder Leko, toch maakte ik wel mijn minuten. De laatste periode werd dat minder en minder."

(Lees verder onder de afbeelding)

Bas Dost

"Waarmee heeft dat te maken? Misschien is het systeem dat hij speelt minder voor mij weggelegd. De 3-5-2 van Leko was ideaal voor mij om rond Wesley te spelen. Daarom vind ik het ook jammer dat Bas Dost nog niet in Brugge was op het moment dat ik er zat. Ik had graag rond zo’n type gespeeld. Maar geen slecht woord over Clement en onze onderlinge relatie. We spraken veel, alleen de speelminuten bleven achter.”

Bovendien wilde Clement dus ook niet af van Schrijvers. “Of ik moést vertrekken? Het was volledig mijn eigen wens. Een week voordat ik in Leuven tekende, had ik nog een goed gesprek met de coach. Hij was zeker geen vragende partij voor een transfer. Toen ik mijn spullen in Brugge ging ophalen, zei hij nog dat hij het heel jammer vond", besluit Schrijvers.

TAGS  I  Club Brugge  I  OH Leuven  I  KRC Genk

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024